16. joulukuuta 2015

Beauty Talk


Oi sitä tunnetta, kun täydennät kosmetiikkavarastoasi uusilla jutuilla! Meikkivalikoimaani on viime aikoina päätynyt useampi huippuhyvä uutuus, joten ajattelin esitellä niitä hieman tarkemmin.

Vasemmalta oikealle: Detailer brush, pointed foundation brush, contour brush, buffing brush ja setting brush.

En ole aiemmin erityisesti välittänyt meikkisiveltimistä; usein minulle on riittänyt jotkin perussiveltimet marketista tai H&M:stä, enkä ole kokenut tarpeelliseksi miettiä niitä sen enempää. Päätin kuitenkin vihdoinkin panostaa laadukkaisiin välineisiin, ja nyt oikeastaan ihmettelen, miksen ole tehnyt niin jo aikaisemmin? Laatusiveltimillä saa nimittäin paljon parempaa jälkeä!

Klikkailin siis kotiin Real Techniques-sarjan Core Collection-paketin sekä setting brush-viimeistelysiveltimen. Core Collection-pakkaus sisältää peitevoide-, meikkivoide-, varjostus- ja buffing-siveltimet (jälkimmäiseen en tähän hätään keksinyt mitään suomennosta?) ja se sopikin erinomaisesti näin ensimmäiseksi kosketukseksi laatuvälineisiin ja meikkipohjan tekemiseen. Varsinkin juuri meikkipohjan tekemisessä kyllä huomaa hyvien siveltimien merkityksen. Nämä ovat lisäksi niin kauniitakin, että kelpaa pitää esillä!

Kapeaa varjostussivellintä olen käyttänyt hohdepuuterin (MAC Skinfinish) levitykseen poskipäille ja buffing-sivellintä aurinkopuuterilla varjostamiseen. Seuraavana projektina on tosin hankkia jokin varjostusväri, sillä aurinkopuuterilla varjostaminen tuntuu nyt olevan jo aika passée? Viimeistelysiveltimellä kiinnitän peitevoiteen puuterilla silmien alle, jotta lopputuloksesta ei tule liian kuivaa, ryppyistä ja epäsiistiä, kuten välillä suoraan puuterivipalla levitettäessä. 


L'oréalin La Palette Nude-paletti sävyssä Rose oli oikeastaan pieni heräteostos, sillä olen yrittänyt kunnostautua taas luomivärien käytössä. Paletissa on käteväst sekä mattapintaisia että kimalteisia sävyjä. Hyvä ja toimiva peruspaletti kyseessä, mutta joskus on kyllä panostettava Urban Decayn kulttiversioon.


Lumene on erittäin positiivisesti yllättänyt uudistetuilla meikkivoiteillaan, ja Longwear Blur-voiteen perään minulla on pian menossa jo toinen Matt Control-meikkivoiteen tuubi. Edellämainituista voiteista Matt Control on enemmän mieleeni hieman korkeamman peittävyyden takia. Ja se tosiaankin jättää himmeän mattapinnan pitkäksi aikaa! Vaikka pidänkin hehkuvasta ihosta, annan hehkun tulla mieluummin hohdepuuterista kuin rasvoittuvasta ihosta. Lumenelle tähtimerkki hinta-laatusuhteiltaan loistavista meikkipohjatuotteista!


Sitten, siihen parhaimpaan uuteen löytöön. Ennen olen lähinnä kiinnittänyt meikkipohjan jollakin peruspuuterilla, kuten Rimmelin Stay Matte-tuotteella ja lisäillyt sitä päivän mittaan pari kertaa. NYX Cosmetics-sarjan paria tuotetta jo aiemmin kokeilleena hankin heidän Studio Finishing Powder-viimeistelypuuterinsa ja heti ensimmäisen käytön jälkeen olin aivan rakastunut. Paras käyttämäni puuteri koskaan.

Mistä aloittaisin? Ensinnäkin, puuteri on täysin väritöntä ja niin hienojakoista, että sitä on siveltimellä edes mahdotonta levittää iholle liikaa. Kasvoille riittää aivan minimaalisen pieni määrä puuteria ja se jättää iholle unelmanpehmeän, samettisen pinnan. Ennen tilaamista luin muutamia arvosteluja tuotteesta ja hieman pelkäsin, jättääkö se ihon liian valkoisen oloiseksi, mutta näin kalpeana suomalaisena siitä ei ainakaan ollut pelkoa. Lisäksi, en ole sitä käyttäessäni joutunut lisäilemään puuteria kertaakaan esim. pitkän työpäivän aikana, mikä on aikamoinen saavutus!

Viimeistelypuuteri oikeastaan jättää kasvoille niin liukuvan samettipinnan, että puuterimaiset tuotteet ottavat paljon kevyemmin kiinni ihoon kuin peruspuuterin käytön jälkeen. Siksi Studio Finishing-puuteria onkin helpointa käyttää ihan viimeisenä tuotteena, nimeomaan meikin kiinnittämiseen. Täytyykin jossain vaiheessa kokeilla, miten tämä puuteri kiinnittää vaikka huulipunan.

Omani tilasin FeelUniquen sivuilta, mistä puuteri näyttää tällä hetkellä puuttuvan valikoimasta, mutta ainakin löydätte sen Pretty.fi:stä.

Rimmel 203 Lose your lingerie & L'oréal Color Riche 420 L'or Jungle.
*Ei sisällä mainoslinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sing your song: